Diensten

Advisering en voeren van procedures bij ski-ongevallen en bergsportongevallen


Een ski-ongeval of bergsportongeval op zich is al een nare ervaring. Vaak heeft dit ongeluk nog een vervelende juridische nasleep. Rechtsvragen omtrent schuld, verwijtbaarheid, fis regels, Oostenrijks recht, strafrecht zijn niet ongebruikelijk. Juist doordat wij de praktijk en daarmee bedoelen wij niet alleen de juridische praktijk, maar met name de bergen met de gevaren daarbij kennen zijn wij goed thuis in deze vaak complexe materie.

Door onze contacten in Oostenrijk met onder andere rechters, beëdigd taxateurs, zogenaamde Gutachters, Bergrettung en diverse vakorganisaties in verband met de ski- en bergsport en gespecialiseerde Oostenrijkse collega-advocaten kunnen wij vaak voor u wat extra’s betekenen om de zaak tot een goed einde te brengen.

 

 

 

Aan – en verkoop onroerende zaken in Oostenrijk: Strijd met het Grundverkehrsgesetz ;Problemen bij illegaal gebruik van Vakantiewoningen

Aankopen van uw huis of chalet in Oostenrijk is natuurlijk een leuke aangelegenheid. Echter Oostenrijk is niet Nederland of België. De regels zijn anders. Ook eventueel erfrecht is bijvoorbeeld anders. Financiële instellingen werken net iets anders dan u gewend bent.

Kent u bijvoorbeeld de belastingheffing indien de fiscus u achteraf na verkoop van het huis nog een belastingaanslag stuurt? Kent u het begrip Liebhaberei ingeval u te weinig huurinkomsten kunt aantonen en natuurlijk de gevolgen daarvan?

Veelal ontstaan later problemen omdat de Administratie constateert dat het vakantiehuis in strijd met de Grundverkehrsgesetz bepalingen wordt gebruikt. Soms is de stelling van de Administratie in strijd met Europees recht of met grondrechten op basis waarvan toch bewerkstelligd kan worden dat u gebruik van uw woning kunt blijven maken. Soms zijn andere oplossingen denkbaar waarbij elke situatie natuurlijk weer anders is.

Wij kunnen u hierbij adviseren en zo mogelijk vervelende gevolgen voorkomen of oplossen.

 

Onze werkwijze

Op het moment dat u zich met een probleem tot ons wendt ,vindt er eerst een gesprek plaats waarbij de situatie wordt beoordeeld. Indien de zaak geschikt is voor behandeling zal de zaak worden aangenomen. In principe wordt dan eerst een depotstorting gevraagd ter dekking van de laatste factuur. Tijdens de behandeling van de zaak zult u maandelijks voorzover er aan uw zaak gewerkt is een factuur ontvangen welke binnen 14 dagen moet zijn voldaan. Er wordt door ons op uurbasis gewerkt. Soms is echter ook een vaste prijsafspraak , bijvoorbeeld voor beoordelingen van een koopovereenkomst ,mogelijk.

Deutsch Holland
Wijnkamp Advocatuur Litigation
Gewerbegebiet 3 - Top 5
6493 Mils bei Imst
T: +43 5418 20400
E: office@wlawfirm.eu
Soziale Netzwerke: facebook
Neues / Archiv

Links