Salzburgerland SPÖ wenst verscherpte controle op schijnconstructies bij illegale vakantiehuizen

De Zweitwohnsitzproblematiek, de vakantiewoningen die niet voldoen aan het bestemmingsplan, heeft de volle aandacht van de politiek. Zowel in Salzburgerland als in Tirol heeft men gesignaleerd dat de situatie de spuigaten uitloopt. Er wordt gebruikt gemaakt van schijnconstructies zo heeft de overheid ontdekt.

Een van de voorbeelden is een constructie waarbij 15 appartementhouders met een vennootschap overeenkomsten zijn aangegaan om de woningen toeristisch te verhuren. Naast deze overeenkomst hebben de eigenaren een side-letter getekend waarbij hen het eigen gebruik wordt toegestaan. Volgens de overheid is dit een klassieke illegale Freizeitwohnsitz en moet dit worden bestreden.

Door de krapte op de huizenmarkt en de stijgende prijzen krijgt de bestrijding van  illegale woningen steeds meer belang.

De Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten heeft hierover bericht. Klik hier voor het volledige artikel .

Ook ORF heeft hierover bericht . Voor de tekst van dit bericht klik hier.

 

 

Deutsch Holland
Wijnkamp Advocatuur Litigation
A-6460 Imst, Sirapuit 7
T: +43 (0)5412 64640
F: +43 (0)5412 64640 15
E: office@wijnkamp-advocatuur.com
Soziale Netzwerke: facebook
Neues / Archiv

Links